19 ноября 2013

Керамічні електронагрівальні панелі

Керамічні електронагрівальні панелі

Більшість людей традиційно користуються централізованим або автономним водяним опаленням. Однак сучасні технології енергозбереження змушують переглянути наші вподобання. Однією з  таких новинок є система опалення на базі керамічних електронагрівальних панелей.

Ми звикли до конвективного способу опалювання, коли кімнати потоком повітря прогріваються зі стелі, але також можна обігрівати приміщення «променевою енергією» — інфрачервоним теплом, що дало життя на нашій планеті.

Інфрачервоне випромінювання поділяється на коротко- та довгохвильове в залежності від температури нагрівача.

Довготривала дія короткохвильового випромінювання шкідлива для здоров’я людини, Висока температура назріваючого елемента більш ніж 300 градусів обумовлює їх використання на відкритому просторі або у приміщеннях з високою стелею — в ангарах, цехах, де потрібний потужний локальний обігрів, незважаючи на загальні втрати тепла.

Керамічні електронагрівальні панелі українського виробництва нагріваються до 75-80°С і випромінюють «м’яке тепло» довгої хвилі. Таке випромінювання по діапазону хвиль є для людини біокорисним, навіть лікувальним.

Це аналог російської печі або нашої української груби — тепло, з яким жили наші пращури. Тепло від нагрівальної панелі рівномірно випромінюється по всій кімнаті. Від підлоги до стелі однакова температура. При цьому в повітрі не згорає кисень, зберігається мікрофлора, не піднімається пил.

Панелі кріпляться на стіни або у місцях притоку холодного повітря (вікна, двері), є різні розміри, товщина панелі — 1,5 см, тому вони не заважатимуть навіть у вузьких проходах або маленьких кімнатах.

Поверхня панелі нагрівається до +85°С. Отже опік отримати неможливо. Такі пристрої сміливо можна встановлювати в дитсадках та школах, У панелей немає гострих кутів, як у батареї, об які може вдаритися дитина.

Панелі можна підібрати кольором під інтер’єр. Для установки не треба котла, радіаторів, труб, димоходів і спеціалістів, які б усе це змонтували. Достатньо кваліфікованого електрика, щоб підключив панелі до електричної мережі. Більшість людей установлюють їх самі.

Панелі мають керамічну плиту (як основу), міцний металевий корпус. А також нагрівальний елемент, який захищений від дії води та пилу та має перший клас пожежобезпеки. Керамічними єлектропанелями обігрівають квартири, приватні будинки, приміщення на підприємствах та установах, торгові павільйони та кіоски, автомийки, басейни.

Опалення може працювати від вітро генераторів, сонячних батарей і стати частиною системи  «Розумний дім», що інтелектуально керує всіма процесами в будинку.

Коли людина переселяється в іншу квартиру, котел і батареї з трубами не перевезеш. А панелі можна легко зняти. Навіть якщо одна панель вийде з ладу, то ви в холоді не сидітимете. А як котел зламається, то весь будинок розморозите.

Така система в порівнянні з централізованим опаленням дозволяє економити понад 50% коштів. На кімнату в 50 квадратів потрібно 7 панелей, що споживатимуть до 2,5 кВт/ год. За тепло в місяць «Теплокомуненерго» тариф становить 2,76 гривень за метр квадратний. Тобто за обігрів квартири площею 50 квадратів треба викладати 138 гривень щомісяця. За рік — 1656. При обігріві панелями споживання складе 514 кіловат у зимовий місяць (надворі -15°С , кімнатна до +22°С) або 187 гривень. Але так опалювати потрібно лише чотири-п’ять місяців на рік. Тобто маємо витрат за рік на суму до 841 гривня і економію майже 50 відсотків!

Источник: Альмера
Пожаловаться модератору